Sporttassen met 978 kg cocaïne ontdekt

1791

In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 februari heeft de douane recherche en de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname een gezamenlijke actie gehouden die geresulteerd heeft in een drugsvangst op het Jules Sedneycomplex meer bekend als het Nieuwe Haven complex.

Nadat de douane recherche een binnen gekomen informatie had uitgewerkt over vermoedelijk contrabande, werd de Narcotica Brigade ingeschakeld.

Tijdens onderzoek stuitten de wetsdienaren op tientallen sporttassen die in twee containers waren verborgen. In de containers waren goederen voor de export ingeladen. Verdere onderzoek wees uit dat het om pakken cocaïne gaat. Het totale gewicht is 978 kilogram.

In deze zaak is de 38-jarige Michel S. aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.