Een winkelier aan de Frederickshoopweg werd beroofd door enkele rovers. Deze liep verwondingen op dat hij zelf naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academische Ziekenhuis Paramaribo afgevoerd moest worden.

De melding die via de Centrale Meldkamer ging, heeft geleid tot een gezamenlijke samenwerking van de politie van Santodorp, het regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de surveillance Midden. Het lukte de eenheden vier verdachten aan te houden. Zij kozen kort na de beroving het hazepad met een voertuig van de slachtoffer, waarna ze deze te Leiding 22 onbeheerd hebben achter gelaten. Zij verscholen zich in een bosschage, maar werden toch door de politie ontdekt.

Een van de criminelen bleek de ontvluchte gevangene, Marcel Burleson, te zijn, die eerder vanwege mishandeling ook in het cellenhuis zat. Tijdens zijn aanhouding gaf hij de valse naam Delano B. op. Een van de rovers kreeg een schot aan zijn been, nadat deze zich, ondanks de waarschuwingsschoten van de politie, niet gemakkelijk liet aanhouden, maar het op een lopen zette.
Het gaat om de criminelen: Marcel Burleson (43 jaar), Milton B. (48 jaar), Miguel K. (24 jaar) en de 31-jarige Orson K. Allen werden na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in Verzekering gesteld. Marcel Burleson werd op maandag 10 oktober 2016 aangehouden wegens mishandeling in het ressort Houttuin op 30 september, maar deze zag kans samen met een celgenoot op 2 januari te ontvluchtten.