Roofverdachte Desie door Recherche van regio Oost aangehouden

821

De 35-jarige Desie M. alias ‘Bongorutu’ is op maandag 13 februari door de Recherche van regio Oost aangehouden. Desie wordt ervan verdacht samen met twee kompanen in de maand november van het vorig jaar een beroving te hebben gepleegd op de weg naar Papatam in het district Marowijne.

De daders zijn toen er vandoor gegaan met geldsbedragen in Euro en SRD alsook mobiele telefoontoestellen van de slachtoffers. Desie hield zich geruime tijd schuil in het binnenland en wist zo uit handen van de politie te blijven.

Bij de eerste vliegreis die Desie vanuit het binnenland wilde ondernemen naar Paramaribo is hij aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte ingesloten. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de recherche van regio Oost.