Cliff B. (34), verslingerd aan marihuana en hasj,begaf zich op donderdag 9 februari in een winkel in het ressort Munder. Zonder enige reden schold hij uit in de winkelruimte, maar werd door een ieder genegeerd.

Op een bepaald moment liep hij naar een man toe en gaf hem een duw. De man en zijn vriend liepen weg en namen plaats in een auto. Cliff liep naar de auto toe en trok de vriend eruit. De drugsgebruiker bracht hem slagen toe met een lege bierfles.

Er ontstond toen een worsteling tussen de twee, waarbij Cliff eveneens gewond raakte. De vriend liep verwondingen op aan beide ogen en is na medische behandeling op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis verwezen naar de oogarts.

Beide mannen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na de voorgeleiding is de vriend heengezonden, terwijl Cliff na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld.