Marowijne ontvangt digitale tv

937

16804408_616947558497572_6823263753724652162_oDe Moengonezen kunnen nu genieten van de digitale televisie stations STVS en ATV. Dit is sinds zaterdag 18 januari 2017 het geval. Eric Soemodihardjo, burger, en Gardelito Hew A Kee, president commissaris van Telesur, hebben twee jaar geleden aan de bel getrokken voor de ontvangst van digitale tv in Marowijne.

Moengonezen die reeds over digitale televisietoestel beschikken reageren zeer verheugt over de uitzendingen.

Volgens Soemodihardjo heeft Telesur deze lang gekoesterde wens kunnen realiseren met de bouw van haar nieuwe mast op het bedrijfs terrein te Watertoren project in Moengo. Hij stelt dat de ontvangst van digitale tv een duw in de rug zal zijn de ontwikkeling van het gebied. Schoolkinderen kunnen dan ook op de hoogte zijn van de actualiteiten en andere leerijke programma’s en zodoende betere leerprestatie leveren.

Soemodihardjo geeft verder aan dat er reeds afspraken zijn gemaakt met de leiding van SCCN voor digitale uitzendingen in Marowijne.

Albina mocht een dag eerder dan Moengo digitale televisie ontvangen.