Fransen voorbereid op het implementeren van de ordening veerverbinding tussen Albina en St. Laurent vice versa noopt

879

16864682_617455405113454_3702739750788543110_nOp woensdag 22 februari werd de reguliere veiligheidsmeeting tussen de districtscommissaris van Marowijne, Freddy Daniel en de Sous-préfet van St Laurent du Maroni, Claude VO-DINH, tezamen met de vertegenwoordigers van de gewapende machten van beide landen gehouden te St Laurent.

Deze vergadering wordt maandelijks belegd ter versterking van de samenwerking tussen Suriname en Frans- Guyana en de intensievering van het contact tussen de autoriteiten van het grensdistrict Marowijne en Frans- Guyana.

De Fransen gaven tijdens deze gelegenheid aan dat er reeds voorzieningen zijn getroffen voor de implementatie van de ordening van het personen verkeer Albina – St Laurent vice-versa.
16832271_617455565113438_3702706724803758381_nVolgens hen bestaat er reeds een aanmeer faciliteit te St Laurent, waar de boten naartoe gedirigeerd zullen worden. Het ongecontroleerd aanmeren aan de Franse oever zal hiermee aan banden worden gelegd, menen de Fransen. Hierna zal er een system worden gecreëerd voor het laden en lossen van goederen aan de Franse kant.

Verder zullen de boten die de route onderhouden om de twee jaren worden gekeurd door een commissie die speciaal hiervoor is ingesteld. De boten zullen dan voorzien worden van een naambord en een keuringsnummer.

De Fransen geven aan dezelfde werkwijze, als de Surinaamse autoriteiten, te zullen hanteren bij de uitvoering van de op handen zijnde ordeningsmaatregelen.

De generaal van overzeese gebieden van Frankrijk heeft in het kader van de samenwerking ook de overhandiging verricht van een aluminium boot met een 85 pk buitenboordmotor aan de districtscommissaris van Marowijne.

De districtscommissaris appriceert deze gift van harte.