Educatieve dag O.S Zinniaschool op LVV

1009

17098428_1774031352925501_3707729475868318384_nOp vrijdag 3 maart 2017 hebben de 2e leerjaars leerlingen van de OS Zinniaschool hun educatieve dag doorgebracht op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De leerlingen hebben een rondleiding door de verschillende plantenkassen en openvelden gekregen, eveneens zijn demonstraties gegeven. Het thema van de educatieve tocht is ‘planten’.

17022375_1773849442943692_7082620075006886844_nAllereerst heeft Humprey Warsodikromo, belast met plantenkassen, de leerlingen een rondleiding gegeven in de verschillende plantenkassen op het onderdirectoraat Landbouw. Op een kindvriendelijke manier is aan hen verteld over de plantenkas, groenten en grondbewerking. Enkele leerkrachten en leerlingen mochten peperplantjes in de plantenkas overplanten. Ook demonstraties van hoe compost te maken en het versnipperen van grassoorten, bestemd voor geiten, schapen en koeien, zijn gegeven. Minister Soeresh Algoe heeft op zijn beurt aan de leerlingen vertelt over rijst, papaja, sinaas en zoete bataat. Ook gaf hij demonstraties over het planten van drooglandrijst en zoete bataat. In de pauze kregen de leerlingen elk een fruitbakje, bacove en doosje sap van het ministerie. Daarna hebben de leerlingen een kijkje genomen in de hydrophonic plantenkas op het onderdirectoraat Landbouwkundigonderzoek, Afzet en Verwerking (ODLOAV), waar in buizen verschillende plantjes worden geplant. De plantjes zijn in een stukje oase geplaatst in de buis die middels regelmatige toevoer van water en meststoffen groeien. Elke leerling kreeg een peperplant mee naar huis.

Minister Algoe zal veel aan educatieve ontwikkeling met betrekking tot de agrarische sector doen. Hij geeft aan dat de jeugd ook landbouwkennis moeten opdoen. ‘Jong geleerd is oude gedaan’. Claudette Saimbang, hoofd kleuterleidster van OS Zinniaschool, is zeer verheugd dat het ministerie van LVV haar medewerking heeft verleend. De leerlingen waren enthousiast en deden flink mee. Jara Sichem, 2e jaars leerling, vindt deze educatieve tocht op het ministerie van LVV heel goed. De leerlingen weten en zeiden allen luidop wat de afkorting LVV betekent.