Volledige ontwikkeling vrouwen mogelijk bij betrokkenheid mannen

823

De ontwikkeling van vrouwen en meisjes op alle gebieden kan niet volledig tot haar recht komen tenzij jongens en mannen hierin betrokken zijn. Mannen hebben precies díe dingen nodig die vrouwen als onmisbaar beschouwen voor het leven dat zij ook willen.
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken roept daarom alle mannen en vrouwen op om zich op deze Internationale Dag van de Vrouw als pleitbezorgers op te stellen voor het bereiken van gendergelijkheid. Mannen worden aangemoedigd om actie te ondernemen tegen ongelijkheden waarmee vrouwen en meisjes geconfronteerd worden en die ook van invloed zijn op de hele samenleving. Gebaseerd op het idee dat gendergelijkheid een kwestie is die iedereen aangaat op sociaal, economisch en politiek gebied, moeten mannen en jongens actief betrokken zijn in een beweging die oorspronkelijk werd opgevat als “een strijd voor vrouwen door vrouwen”. Uit verschillende studies blijkt dat in de landen met de meeste gelijkheid tussen man en vrouw, de mensen het gelukkigst zijn.

Nickeriaanse vrouwen gehuldigd
Het thema voor de Internationale Dag van de Vrouw 2017 is “Women in the changing world of work: Planet 50-50 by 2030”. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, onder wie het beleidsgebied Gender valt, heeft de Internationale Dag van de Vrouw niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het Bureau genderaangelegenheden Nickerie (BGA) heeft bij de viering van deze dag dertien markante Nickeriaanse vrouwen gehuldigd. Deze vrouwen hebben elk een certificaat, een geschenk en een bloemstuk in ontvangst mogen nemen. Enkele van de vrouwen hebben zich verdienstelijk gemaakt op verschillende gebieden.

Bijzondere vrouwenVolledige ontwikkeling vrouwen mogelijk bij betrokkenheid mannen

De ontwikkeling van vrouwen en meisjes op alle gebieden kan niet volledig tot haar recht komen tenzij jongens en mannen hierin betrokken zijn. Mannen hebben precies díe dingen nodig die vrouwen als onmisbaar beschouwen voor het leven dat zij ook willen.
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken roept daarom alle mannen en vrouwen op om zich op deze Internationale Dag van de Vrouw als pleitbezorgers op te stellen voor het bereiken van gendergelijkheid. Mannen worden aangemoedigd om actie te ondernemen tegen ongelijkheden waarmee vrouwen en meisjes geconfronteerd worden en die ook van invloed zijn op de hele samenleving. Gebaseerd op het idee dat gendergelijkheid een kwestie is die iedereen aangaat op sociaal, economisch en politiek gebied, moeten mannen en jongens actief betrokken zijn in een beweging die oorspronkelijk werd opgevat als “een strijd voor vrouwen door vrouwen”. Uit verschillende studies blijkt dat in de landen met de meeste gelijkheid tussen man en vrouw, de mensen het gelukkigst zijn.

Nickeriaanse vrouwen gehuldigd
Het thema voor de Internationale Dag van de Vrouw 2017 is “Women in the changing world of work: Planet 50-50 by 2030”. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, onder wie het beleidsgebied Gender valt, heeft de Internationale Dag van de Vrouw niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het Bureau genderaangelegenheden Nickerie (BGA) heeft bij de viering van deze dag dertien markante Nickeriaanse vrouwen gehuldigd. Deze vrouwen hebben elk een certificaat, een geschenk en een bloemstuk in ontvangst mogen nemen. Enkele van de vrouwen hebben zich verdienstelijk gemaakt op verschillende gebieden.

Bijzondere vrouwen
Eén van hen is de in Guyana geboren Sancherry Kalkasingh-Bully, die al sinds haar 15de in Suriname woont en zich de Surinaamse cultuur eigen heeft gemaakt en vloeiend Sarnami spreekt. Op haar 84ste. jaar is ze nog steeds fit, bakt djelebie en bara op bestellingen en plant zelf. Ze is, zoals ze zelf zegt, onafhankelijk en kerngezond.
Een andere gehuldigde is Sonmatie Jagan gehuwd Bepat, die al tien jaren lid is van een vrouwenzanggroep en samen met haar team liedjes zingt bij geboorten, huwelijken, verjaardagen en overlijden. Als contactpersoon van Stichting Sari van de westelijke polder verkoopt ze elke zondag hindoestaanse hapjes op het strand en doet daarmee een bijdrage aan de stichting. Deze bijzondere vrouw heeft vijf zonen, allen gehuwd, en acht kleinkinderen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wenst aan alle VROUWEN een bezinningsvolle en fijne Dag van de Vrouw toe.
Eén van hen is de in Guyana geboren Sancherry Kalkasingh-Bully, die al sinds haar 15de in Suriname woont en zich de Surinaamse cultuur eigen heeft gemaakt en vloeiend Sarnami spreekt. Op haar 84ste. jaar is ze nog steeds fit, bakt djelebie en bara op bestellingen en plant zelf. Ze is, zoals ze zelf zegt, onafhankelijk en kerngezond.
Een andere gehuldigde is Sonmatie Jagan gehuwd Bepat, die al tien jaren lid is van een vrouwenzanggroep en samen met haar team liedjes zingt bij geboorten, huwelijken, verjaardagen en overlijden. Als contactpersoon van Stichting Sari van de westelijke polder verkoopt ze elke zondag hindoestaanse hapjes op het strand en doet daarmee een bijdrage aan de stichting. Deze bijzondere vrouw heeft vijf zonen, allen gehuwd, en acht kleinkinderen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wenst aan alle VROUWEN een bezinningsvolle en fijne Dag van de Vrouw toe.