Islamitische geleerde Mufti Menk niet meer naar Suriname afgereisd

3573

De organisatie Angelo Gaspar, de commissie van de lezing, maakte bekend dat de internationale islamgeleerde, Mufti Menk, die vrijdag in ons land zou arriveren, de vlucht had moeten missen. Zij gaven aan dat dit komt door een miscommunicatie, een interprestatiefout en door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De medewerkers van het vliegmaatschappij vonden dat zijn visum al reeds vervallen was. Toen uiteindelijk bleek dat dit niet het geval was en hij toch nog naar Suriname kon afreizen, was het vliegtuig inmiddels al vertrokken.

Mufti Menk is een wereldbekende islamitische geleerde die geboren en opggroeid is in Zimbabwe. Hij had zijn eerste belangrijke opleiding op 12-jarige leeftijd afgerond, behaalde toen een graad in de Shanah aan de Universiteit van Medina en specialiseerde zich in India ook in Islamitische rechterlijke zaken. Tenslotte kreeg hij een eredoctoraat voor Agogiek gehonoreerd in 2016 door de Aldersgate Universiteit.

Deze geleerde die de hele wereld afreist met een eenvoudige, maar diepgaande boodschap:” Wees goed en help elkaar als voorbereiding op het hiernamaals”, is zeer actief en een sterke propagandist in de boodschap van vrede en gerechtigheid en is tegen alle vormen van terrorisme. Zijn bezoek aan Suriname voor een lezing in de Anthony Nesty Sporthal afgelopen zaterdag, was onderdeel van Mufti Menk’s Caribische tour die hem ook brengt naar Guyana, Barbados, Grenada en Trinidad & Tobago.