17-jarige leerling aangehouden vanwege steekpartij

2928

Bij een steekpartij op een school is een 14-jarige leerling gewond geraakt, de 17-jarige Laperel O. is op donderdag 9 maart door de politie van Nieuwe Haven aangehouden.

Bij aankomst vande politie werden drie leerlingen aangetroffen. Een hunner, A. (14) heeft een steekverwonding opgelopen. Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De twee anderen zijn ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Gebleken is dat A. een oude ruzie heeft met Laperel. Dit mondde op de bewuste dag uit in een vechtpartij. Laparel haalde op een bepaald moment een scherp voorwerp tevoorschijn en verwondde A. hiermee. Zijn vriend schoot hem te hulp om erger te voorkomen.

Bij de verdachte is het scherpe voorwerp aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor is de vriend heengezonden. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

De politie doet een beroep op ouders en verzorgers erop toe te zien dat hun kroost niet met scherpe voorwerpen naar school gaan. Het is ook raadzaam steeds uw kinderen aan te spreken en ze voor te houden wat de gevolgen van agressief gedrag zijn.