Fatale schotwond voor dief tijdens inbraak

2916

De politie van Santo Boma kreeg in de nacht van 14 maart via de Centrale Meldkamer een melding binnen van een inbraak, waarbij er schoten gelost zijn. Onder assistentie van de politie van de Nieuwe Grond deden ze de plek aan en troffen daar ook een politieman aan die deze melding door had gegeven. Hij verklaarde dat er eerder een voertuig heen en weer reed. Enkele manspersonen zaten in het voertuig en reden toen in de richting van Welgedacht A.

Midden in de nacht werd de politieman wakker door enkele geluiden die hij bij de achterdeur hoorde. Een manspersoon was bezig de hardboard van de achterdeur er vanaf te halen. Toen de poltieman een schot lostte met zijn dienstvuistvuurwapen zag hij nog vijf manspersonen het bos inrennen. Op dat ogenblik wist hij nog niet dat er een dief was geraakt door de schot. Dit ontdekte hij pas toen hij terugkwam van de mislukte achtervolging die hij probeerde in te zetten. De andere daders zijn nog voortvluchtig, maar een van hen had het niet overleeft. Naast het lijk werd de koevoet en een mobiele telefoon gevonden. Hij was van creools afkomst met een rasta haardracht.

Het lijk werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is momenteel verder belast met het onderzoek.