Jeugdige auto inbreker achterhaald door verkoop haartang

2999

Op donderdag 27 april is de jeugdige auto inbreker Kevin T. (17) aangehouden door de politie van Munder.

Kevin heeft eerder in de week ingebroken in een voertuig dat geparkeerd stond op een adres in het ressort. De buit bestond uit een haartang.

Een sekswerker bood op 27 april de buitgemaakte haartang ten verkoop aan. Wat zij niet wist is dat zij deze ten verkoop aanbood aan de eigenares. Deze hield de vrouw aan de praat, terwijl zij de politie van Munder had ingeschakeld.

Toen de wetsdienaren arriveerden, is de verkoopster als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens haar voorgeleiding heeft zij verklaard dat ze op woensdag 26 april de seksueel contact heeft gehad met een jongeman. Als tegenprestatie heeft hij haar de haartang gegeven. Op aanwijzing van de vrouw is Kevin opgespoord en aangehouden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Kevin in verzekering gesteld in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli.