Verkeersbarometer stijgt landelijk naar 20

2646

Op woensdag 10 mei was er een dode te betreuren op de Oost-Westverbindingweg. Het ging om de 5-jarige Gifnie Pinas die aangereden werd door een schoolbuschauffeur. De politie van Moengo is belast met deze zaak. De dood werd door de arts vastgesteld. Het ontzielde lichaam van Gifnie werd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Ter hoogte van km 66 nabij Perica stond een moeder met haar twee kinderen langs de weg. De schoolbuschauffeur die vanuit Commewijne richting Moengo reed, verminderde vaart om te stoppen, maar hoorde plotseling een klap die kwam door een Canter-pick-up die de bus van hem van achteren aanreed. Door de slag rolde zijn bus verder en kwam vervolgens tegen de kinderen aan, aldus de verklaring van de buschauffeur.

De bestuurder van de Canter-pick-up verklaarde dat hij getracht had de schoolbus in te halen, maar terugweek, omdat er een tegenligger kwam. Zo ontstond er een botsing waarbij een derde voertuig betrokken raakte die ook bezig was in te halen. De bestuurders werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Zij waren niet onder invloed van alcohol en waren alle drie wel in het bezit van een rijbewijs. Het andere kind heeft door dit ongeval schaafwonden opgelopen en de moeder is ongedeerd gebleven.