Para- Oost krijgt nu 1 x 24 uur stroom

1805

18765680_1723643220997084_4889064754952421422_nOp 27 Mei 2017 zijn de dorpen Redi Doti, Pierre Kondre, Cassipora, Ayo en Carolina aangesloten op het elektriciteitsnet van de NV Energie Bedrijven Suriname.

Door middel van een druk op de knop door de First lady Ingrid, Bouterse- Waldring, werden de dorpen 1 x 24 uur van stroom voorzien. De First lady deed een beroep op de bewoners om zuinig om te gaan met stroom en hoopt uit dat de jongeren verder zullen werken aan de ontwikkeling van hun dorp.
Kapitein Lesley Artist van Pierre Kondre gaf aan dat met de komst van elektriciteit de productiesector zeker een boost krijgt. Volgens hem gaat ontwikkeling samen met elektriciteit, goede infrastructuur en onderwijs. De Kapitein is blij dat de regering gehoor heeft gegeven aan de roep van de bevolking van het binnenland.

Ook de Burgervader van Para, Armand Jurel, gaf aan dat de regering met deze stap haar grondwettelijke plicht is nagekomen.

Dhr. Parmessar zegt dat de President zich behoorlijk heeft ingezet voor dit project en dat met het opleveren hiervan de President zich aan z’n woord heeft gehouden. Dit project dat ongeveer 5 maanden geduurd heeft is grotendeels gefinancierd door de Internationale Ontwikkelingsbank (IDB).
De minister van Natuurlijke Hulpbronnen ad-interim, Jerry de Miranda sprak zijn waardering uit over de voortvarendheid van dit project en bedankte de regering.

Met de aansluiting van de dorpen Redi Doti, Pierre Kondre, Cassipoa, Ayo en Carolina worden ongeveer 300 huishoudens voorzien van elektriciteit.