Ontwateringssysteem Moengo wordt aangepakt

1593

18951477_669720819886912_8214618651828263789_nDoor de regens van de afgelopen dagen zijn delen van Moengo en omgeving blank komen te staan, doordat het waer niet snel werd afgevoerd. De Civiel Technische Dienst van Marowijne is onlangs gestard met de aanpak het ontwateringssysteem van Moengo en omgeving. De aanpak zal gefasseerd worden uitgevoerd.

In de eerste fase zullen de primaire lozingen Moengo en Grangkreek worden ontdaan van gras. Zij zullen ook worden uitgediept. Vervolgens zullen de secundaire lozingen in de diverse wijken worden opgehaald. De duikers van de Moengo en Grangkreek zullen in een later stadium (zodra de middelen daarvoor vrij zijn) worden vervangen met duikers van een grotere diameter om de afvoer capaciteit van het water te vergroten.

Voor de uitvoering van het geheel zal er gebruik worden gemaakt van de graafmachine van het commissariaat.