Oud bekende van de politie Powisi wederom aangehouden

1962

Een oud bekende die meer bekend staat als ‘Powisi’, werd door de Regio Bijstand Team Midden (RBTM) klemgereden. Deze 34-jarige Rinaldo M. heeft eerder al meerdere geweldsdelicten gepleegd. Hij werd op maandag 10 juli aangehouden vanwege het feit dat hij samen met nog twee andere manspersonen betrokken is geweest bij een schietincident op de hoek van de Ladesma-en de Hoogestraat. Een vrouw liep daarbij een schotwond op aan haar dijbeen. De wetsdienaren deden de plek aan na een melding die ze via de Centrale Meldkamer kregen. ‘Powisi’ werd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie wederom ingesloten. Hij beweerde wel niet te hebben geschoten.

De gewonde vrouw verklaarde dat de drie daders naar haar broer, genaamd ‘Popcaan’, zochten. Terwijl zij probeerde te ontkennen dat hij thuis was, dook haar broer plots op. Hij werd gelijk door de daders aangevallen, waarbij hij kap-en schotverwondingen opliep samen met de vrouwspersoon. Na de daad gepleegd te hebben verlieten de daders en de gewonde ‘Popcaan’ de plek. De gewonde vrouw werd per ontboden ambulance naar het SEH van de AZP afgevoerd voor medische behandeling.

De broer ‘Popcaan’ bleek zich niet bij de SEH aangemeld te hebben zoals de omstanders dat eerder hadden aangegeven. De andere twee daders zijn nog voortvluchtig en van ‘Popcaan’ is nog geen spoor gevonden. Deze zaak is intussen overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo.