Rover loopt verwondingen op bij overval

5573

In het ressort Uitvlugt pleegden vier verdachten in de avond van zondag 16 juli een beroving op een adres. Een manspersoon is bloedend aangetroffen en per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Volgens verklaring van de eigenaar van het pand zat hij met zijn zoon op het balkon toen zij plotseling overrompeld werden door vier gemaskerde manspersonen. Twee hunner die vermoedelijk gewapend waren met vuistvuurwapens hielden hen onder schot en sleepten hen de woning binnen. Zij moesten slagen incasseren en aangeven waar het geld was. De eigenaar riep om hulp en de buurtbewoners snelden toe. Drie verdachten namen de benen met achterlating van de buit. Samen met een buurman kon de eigenaar de vluchtweg van de vierde verdachte onderbreken.

Er ontstond een worsteling met deze verdachte die op een glazentafel kwam te vallen. De tafel brak en door de glassplinters liep de dief zware verwondingen op. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld en onder politiebewaking in de ziekeninrichting opgenomen.

Aan de aanhouding van de drie kompanen wordt gewerkt. Deze zaak is voor verdere onderzoek overgedragen aan de recherche van Paramaribo.