Rover herkent en aangehouden

1255
African American in Prison

De 42-jarige Asipai A. is op vrijdag 14 juli door de politie van ressort Centrum aangehouden.
Asipai wordt ervan verdacht samen met een kompaan een vrouw van haar tas te hebben beroofd aan de Burenstraat. De benadeelde schakelde na de beroving via de Centrale Meldkamer de politie van ressort Centrum in. Daar aangekomen werd de beller met een vriendin aangetroffen.

Zij verklaarde dat zij van een feest kwamen en naar haar auto liepen. Op een bepaald moment stopten twee manspersonen op een bromfiets en rukten haar tas weg. Na hun daad verlieten zij met een hoge snelheid de plek.

Na haar verklaring vervolgden zij hun weg. Aan de Hogestraat stopte de benadeelde bij een winkel, waar ze een manspersoon herkende als te zijn één van de rovers die haar tas heeft weg genomen. Ze stelde de politie direct in kennis, die bij aankomst Asipai in de boeien sloeg. De buit is nog niet terecht.

Hij is ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is aan Asipai gratis loge geboden in het cellenhuis.