Politie Groningen brengt twee verdachten van diefstal kalf in beeld

837

Twee verdachten zijn na onderzoek van de politie van Groningen in beeld gebracht. Het ging om de 21-jarige Giovanni G. en zijn kompaan die meer bekend staat als “Koeli”. Zij hebben beide een strafbare feit gepleegd door zich schuldig te maken aan diefstal van een kalf. Giovanni is inmiddels al op maandag 31 juli aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. “Koelie” is nog voorvluchtig, maar aan zijn opsporing wordt nog gewerkt.

Het kalfje werd na verkregen informatie op zondag 30 juli in een hok in de omgeving van Wayambo aangetroffen door de politie. Uit onderzoek is gebleken dat de rechtmatige eigenaar op het politiebureau te Lelydorp eerder aangifte deed van diefstal van zijn kalf. Toen hij zich moest aanmelden op het politiebureau te Groningen en zijn kalf herkende, werd het beest na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie aan de rechtmatige eigenaar afgestaan.