Vice President Ashwin Adhin brengt werkbezoek aan Coronie

909

Vice President Ashwin Adhin heeft een vruchtbaar werkbezoek gebracht aan het district Coronie. De bewindsman heeft met de werkarmen van de overheid en de plaatselijke gemeenschap ondermeer van gedachten gewisseld over de kwestie rond de waterkerende dam en de afvoer van overtollig water. Er zijn oplossingsmodellen aan de plaatselijke gemeenschap voorgehouden.

23517506_1478007178921354_7830554206513957739_nDe vice president geeft aan, dat er aan de oostzijde een overlaatklep voor de verdere verwerking van het water komt. Op plekken waar er verzakkingen zijn zal aldaar de dam verhoogd en verbreed worden waarbij de afvoer van het water gereguleerd wordt via kleppen. Er wordt ook een onderzoek ingesteld waarbij bij de dijk een dusdanig systeem wordt gehanteerd waardoor de vegetatie in de omgeving de gelegenheid krijgt zich te herstellen. De bewindsman geeft aan, dat in het kader van het waterbeheer, onderhoud en monitoring essentieel zijn. De vice president geeft verder aan, dat deze plannen de basis zullen vormen voor komende projecten die de regering wenst uit te voeren voor de verdere ontwikkeling van Coronie.

Tijdens zijn werkbezoek heeft de bewindsman met de diverse afdelingshoofden van overheidsinstanties eveneens van gedachten gewisseld over performance excellence binnen de overheid. Met de functionarissen is gesproken over processen, diensten en producten waarbij het de bedoeling is, dat de functies herschreven worden teneinde alle knelpunten op het stuk van de rechtspositie van de ambtenaren opgelost worden. Enkele ministeries zijn al druk bezig met het proces van performance excellence.

Vice president Adhin heeft in Coronie ook oriëntatiegesprekken gevoerd met entrepreneurs ten aanzien van het uitvoeren van ontwikkelingsprojecten. Volgens de bewindsman is er veel potentie in het district en ziet hij graag dat jongeren gestimuleerd worden om projecten te definiëren en op zoek te gaan naar financiering daarvan. Het bezoek van de bewindsman aan het district vond het vorig weekeinde plaats. Hij werd bijgestaan door de ministers Soeresh Algoe van LVV en Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken.