Bestuurder voor de snelrechter voor begane overtredingen

555

Op dinsdag 14 november is een autobestuurder staande gehouden door wetsdienaren van de afdeling Algemene Nummer Registratie Systeem (ANRS). De bestuurder reed richting het stadscentrum, na het genegeerd hebben van een stopteken door een lid van de Bikers. Na een achtervolging is het gelukt de chauffeur te laten stoppen en bleek bij controle niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij heeft een boete van SRD 750,- en SRD 500,- op zijn naam staan voor het rijden zonder rijbewijs, alsook het rijden op zodanige wijze, waarna hij ook overgedragen is aan de leden van het ANRS.

Het blijkt ook, na verificatie via het ANRS, dat de bestuurder nog twee verkeersvonnissen op zijn naam heeft staan. Hij werd in hechtenis genomen, nadat hij heeft aangegeven dat de boete niet meteen kon worden betaald. Het vonnis geeft aan dat hij SRD 1050,- moet betalen. Een korte tijd later heeft hij die toch kunnen betalen, als volgt van een vrijlating.

De bestuurder zal gauw, waarvoor hij dinsdag door de Biker op de bon is gezet, voor de snelrechter moeten verschijnen voor de begane verkeersovertredingen.