Beveiligingsambtenaar houdt verdachte aan

825

Een beveiligingsmedewerker heeft op woensdag 22 november een verdachte aangehouden aan de Hindilaan. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de beveiliger die op dat moment op het werk was omstreeks 05.00uur een voertuig zag stoppen in de straat. Uit het voertuig stapte een manspersoon. Het gaat in deze om de 22-jarige Dwayne V. Hij sprong over een schutting. De beveiliger vermoedde dat het om een inbreker ging, aangezien er eerder inbraken zijn gepleegd op het appartementen complex. Hij liep naar het terrein waarop Dwayne zich bevond en zag hem verdacht gluren naar binnen in de appartementen en de voertuigen. Hij riep naar hem, vroeg wat hij daar deed en sommeerde hem gelijk daarop te blijven staan. De verdachte rende echter weg naar de richting van zijn voertuig. Om hem tot stoppen te dwingen loste de beveiliger een waarschuwingsschot. Dwayne stapte weer uit het voertuig.

Hij is overgedragen aan de wetsdienaren van Flora die na de melding de plek aandeden.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.