Geen acties personeel RGD

764

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven, dat het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) niet in actie is.

In het parlement werd de regering hiermee geconfronteerd nadat eerder op de dag het bericht in de pers verscheen dat medewerkers van de RGD uit onvrede het werk hebben neergelegd. Tot en met gisteren hadden ze namelijk nog geen salaris. Intussen is deze kwestie opgelost. Het personeel heeft vandaag de beschikking over zijn loon gehad. De dienstverlening vindt normaal voortgang.

Vanuit de leiding van de RGD is aan minister Pengel te kennen gegeven, dat de roosters voor het weekeinde normaal zijn ingevuld en dat de samenleving zich geen zorgen hoeft te maken. Intussen wordt verder gewerkt aan een duurzame oplossing. Het ministerie is verder in overleg met de bonden bij de ziekenhuizen met betrekking tot uitbetaling van de koopkrachtversterking. De bewindsman hoopt gauw een oplossing te bereiken.