Wegstrekking Carolinabrug tot Cassipora/Blaka watra afgesloten voor vrachtverkeer

920
Met de aanhoudende regenval is de conditie van de weg steeds aan het verslechteren, mede doordat er nog zwaartransport plaatsvindt.

De rijweg vanaf de Carolinabrug over de Suirnamerivier rijrichting Cassipora/Blaka watra, is per heden afgesloten voor vrachtverkeer boven 4-ton. Districtscommissaris, Armand Jurel, komt tot dit besluit vanwege de zeer slechte staat waarin deze weg zich bevindt. Doordat het continu regent en veel houttransport plaatsvindt, is dit deel onrijdbaar geworden.

Deze maatregel wordt genomen om te voorkomen dat de gemeenschap in het gebied geïsoleerd raakt. “De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat kan komen als er toch zwaarverkeer hiervan gebruik maakt”, zegt Jurel. “Als het totaal onrijbaar wordt zal het ten nadele komen van de dorpsgemeenschappen”. De schoolbus en andere personen verkeer blijven nu al vastzitten en komen volgens Jurel moeilijk door de grote modderpoel.

Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zal voorlopige werkzaamheden uitvoeren ter verbetering van de wegsituatie. Er zal controle uitgevoerd worden door de politie en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. Dit weggedeelte blijft tot nader orde gesloten”, besluit Jurel.