Dief overlijdt door schotverwondingen

1456

Na een dievenmelding op een adres in het ressort Uitvlugt speelde de politie meteen op in toen ze te horen kregen dat de verdachte beschoten is. Het lichaam van de verdachte werd levenloos aangetroffen op het plek. Het ging om de 45- jarige verdachte Dharminderpersad Nathoenie. Hij is overleden na geraakt te zijn door een kogel uit een jachtgeweer.

Verklaring luidt dat Nathoenie door één van de bewoners door zijn broer op heterdaad betrapt bij het stelen van kippen. Toen de andere broer hoorde dat er schoten werden gelost, ging hij snel naar beneden om te vragen wat er aan de hand was. Waarop hij als antwoord kreeg dat hij op een dief zou hebben geschoten, maar niet zeker wist of diegene geraakt was. De broers besloten op onderzoek uit te gaan. Zij troffen het lichaam levenloos aan, aan de linkerzijde voorbij de schutting. De twee broers schakelde de politie in toen ze een zak met twee kippen gevonden hadden.

Het overledene bleek een bekende te zijn bij de politie. De twee broers deden in het verleden meermalen aangifte bij de politie van kippendiefstal.

De dood is vastgesteld door een ingeschakelde arts. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk voor obductie in beslag genomen. Het jachtgeweer is hangende het overdoek in beslag genomen. Deze behoort wel legal toe aan de bewoner.

Afdeling Kapitale Delicten zal de onderzoek verder voortzettten.