Dronkenfietser veroorzaakt aanrijding

745

De politie van Lelydorp heeft in de avond van donderdag 21 december de 49-jarige fietser Frits V. ter ontnuchtering opgehouden.

Frits veroorzaakte een aanrijding met een personenauto aan de Indira Gandhiweg. Beide bestuurders kwamen vanuit Lelydorp richting Para. Ter hoogte van de Angalampoeweg haalde de fietser de auto in. Bij die inhaalmanoeuvre maakte de fietser een slingerbeweging en kwam tegen de auto aan. De zijspiegel van de auto raakte beschadigd en Frits viel op het wegdek. Hij liep geen letsels op.

De politie deed na de melding van de aanrijding tussen een fietser en een personenauto de plek aan. Het vermoeden bestond dat de fietser dronken moest zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd onderworpen aan een blaastest. Hij blies 1.024 microgram per liter uitgeademde alcohollucht uit. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram. Hij werd ter ontnuchtering opgehouden. Toen hij nuchter was is hij heengezonden.

Bij verificatie op de afdeling Rijbewijzen bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams Rijbewijs. Indien dit wel zo zou zijn, zou deze worden ingevorderd.

Het dossier ter zake is voor verdere afdoening opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.