DNA voorzitter typeert communicatie als noodzakelijk

733

De Nationale Assemblee (DNA) wil in 2018 nog meer doen als het gaat om de communicatie naar de burger toe. Het vorig jaar heeft het parlement grote stappen gezet met betrekking tot de nodige voorlichting naar de samenleving. De komst van een eigen tv kanaal, een web applicatie, de website en de live streaming via Youtube zijn onderdelen die burgers mogelijkheden geven om te kunnen volgen wat in ‘s lands vergaderzaal gebeurt.

Voor dit jaar moet er nog meer gebeuren. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons geeft aan, dat er een terugkerend programma gepresenteerd zal worden waarbij duidelijkheid wordt verschaft over wetten. Deze worden op een verstaanbare wijze aan de samenleving uitgelegd. Binnen de wetgeving zijn volgens de DNA voorzitter twee zaken die nog onvoldoende aan bod komen. Een onderdeel daarvan is het gedeelte van de voorlichting over de wetten. Het hebben van een eigen tv kanaal biedt daartoe veel mogelijkheden waardoor de burgers weten wat de wetten precies inhouden, verduidelijkt de parlementsvoorzitter.

Dit programma past binnen het educatief blok. Er komen ook andere producties die van belang zijn voor de burgerij. Volgens de DNA voorzitter maakt de gemeenschap goed gebruik van de mediakanalen van het parlement zoals de mobiele applicatie. Het is de bedoeling dat dit jaar meer bekendheid hieraan gegeven wordt, vindt ze. Ook de website wordt verder aangepast zodat later ook de uitleg van de wetten daarop te vinden zal zijn. De voorzitter liet weten dat veel mensen de website bezoeken en vind het daarom noodzakelijk dat de voorlichting steeds wordt verbeterd.