Man aangehouden wegens oplichterij en seksueel misbruik

791

De 46-jarige Marlon B. werd op vrijdag 12 januari ingesloten, dat meldt de politie van ressort Centrum. Hij wordt verdacht van oplichting en seksueel misbruik. Vier vrouwen deden aangifte tegen hem. Zij zijn in afzonderlijke gevallen slachtoffers geworden.

Uit verklaring van Marlon heeft hij op dezelfde wijze zijn handelingen gepleegd op de dames. Volgens de dames warden zij benaderd door Marlon met het smoes dat hij uit Nederland komt, dat hij Suriname niet zo goed kent en zoekt naar een bepaalde plek. De dames boden hulp en stapten het voertuig in die hij bestuurde. Daarna deed de verdachte alsof hij wat moest kopen, maar geen SRD’s bij zich had. De dames hebben voorgeschoten en nadat de man inkopen heeft gedaan, reed hij meteen, zonder afstemming, naar een pension. Natuurlijk met de bedoeling de seks te bedrijven.

Drie van de vier dames is hun gelukt dit te voorkomen. Echter werd een dame met geweld misbruikt. Het voertuig van de man werd gesignaleerd na aangifte, dit werd op het moment bestuurd door een vrouwspersoon, zijn partner. Op 12 januari meldde Marlon B. zich aan op het politiebureau en is direct aangehouden. Hij werd positief herkend door de slachtoffers. Later bleek onderzoek uit dat de verdachte eerder in aanraking is gekomen met de Justitie wegens soortgelijke gepleegde strafbare feiten.

Hij is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De vermoeden is dat er meerdere slachtoffers zijn. Deze worden door de politie opgeroepen alsnog contact te maken met de politie van ressort Centrum.