Verdachte ingesloten wegen valsheid, oplichting en verduistering

907

De politie van Albina heeft de verdachte Randjeet F. aangehouden wegens het schuldig te hebben gemaakt aan valsheid, oplichting en verduistering. De verdachte heeft bonnen vervalst waardoor winkelieren minstens SRD 100,- teveel betaalden. Tot zijn pech deed een winkelierster op woensdag 17 januari, de dag waarop hij aangehouden werd, aangifte tegen deze Randjeet.

Na de daad heeft de winkelierster de andere winkeliers hiervan op de hoogte gesteld. De tweede winkelier werd ook slachtoffer van deze praktijken die de verdachte verrichtte. Een andere winkelier was alert en kon zo’n oplichterij voorkomen. Deze betaalde hem het bedrag dat vermeld stond op de bon die Randjeet terug moest brengen naar zijn werkgever. De politie die werd ingeschakeld, hield de verdachte aan bij de tweede winkel. Aangekomen bij het politiebureau heeft Randjeet toegegeven de strafbare feiten te hebben gepleegd.

Hij is in verzekering gesteld na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie. Recherche van region Oost roept alle benadeelden of zij die denken slachtoffer te zijn geweest contact te maken op het nummer 0357101. De recherché zal dan het verdere onderzoek in deze zaak leiden.