OWT&C installeert Task Force

632

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft een Task Force in het leven geroepen, bestaande uit Milieu Politie, Bouw Politie en het Korps Politie Suriname. Bij overtreding van de bouw wet zal door de bouwpolitie worden ingegrepen, terwijl milieuvervuilers door de milieupolitie worden aangesproken. Deze Task Force valt rechtstreeks onder de minister.

“Er kan te allen tijde een beroep worden gedaan op de teams in het veld via de klachtenlijn”, verklaart Raoul Swedo, Hoofd van de afdeling Voorlichting. Deze Task Force zal ervoor moeten zorgen, dat klachten en tips vanuit de samenleving sneller en efficiёnter aangepakt worden. Ook zal er in de vorm van een quick response unit uitgerukt worden, waarna er meteen maatregelen zullen worden getroffen indien duidelijk overtreding waar te nemen is.

De Task Force is ingesteld om zaken sneller af te handelen. Overtredingen aangaande het milieu zullen door de Milieu Politie afgehandeld worden. De voorlichter geeft verder aan dat met uitzondering van de aanmaningen en het sloopgebeuren er verder geen sancties zijn tegen bouwovertredingen op dit moment. Met de komst van deze Task Force zal dit wel het geval zijn. Aan de gemeenschap wordt een beroep gedaan om elke vorm van overtreding door te geven aan de milieu en bouwpolitie.