Asfalteringswerkzaamheden Marshalkreek verlopen vlot

628

De asfalteringswerkzaamheden te Marshalkreek vlotten. De districtscommissaris (DC) van Brokopondo Kenya Pansa, vertelt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat de wegen vroeger slecht begaanbaar waren. Het asfalteringsproject is niet alleen een mooi moment voor het district, maar voor geheel Suriname. Dit omdat een goede infrastructuur volgens haar zorgdraagt voor een goede en duurzame ontwikkeling.

Volgens Sergio Akiemboto behoort dit project tot een integraal asfalteringsplan en is onderdeel van het Dalian vier (4) project, waarvan Brokopondo en Marshalkreek ook onderdeel is. “Meerdere wegen in Brokopondo die nog niet in aanmerking zijn gekomen zullen nog aangepakt worden. Het weggedeelte naar Asigron, Companie kreek, Baling Soela en een deel van Tapoeripa zijn reeds aangepakt”, geeft Akiemboto aan.

Maya Rampiare, technische medewerker van de afdeling Wegen van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT & C), legt uit dat de weg naar Marshalkreek opgedeeld zal worden in twee strekkingen, waaronder een verharde weg met asfalt lagen. Het uiteindelijke doel is een verharde weg die duurzamer en veiliger is.