FirstLady verricht overdracht hekwerk op de St. Antonius school

720

De Firstlady Ingrid Bouterse Waldring, werd warm ontvangen door de leerkrachten en leerlingen van de St. Antonius school in Coronie. Op Donderdag 8 maart 2018 vond de officiële ingebruikname van computers plaats en de oplevering van een omrastering van de school.

De school heeft op 04 maart jongstleden haar zestigjarig bestaan herdacht en is blij met deze nieuwe ontwikkelingen. “De oostwest verbinding is een drukke weg en met het plaatsen van de omrastering is de veiligheid van de leerlingen nu gegarandeerd”, zegt de schoolleider Marjon Plein. De First Lady stelde het op prijs, dat het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie van Coronie, heeft geholpen bij het plaatsen van het hekwerk.
Hierna deed de presidentsvrouw de overdracht van computers, die door de N.V. Energie Bedrijven Suriname geschonken zijn aan de St. Antonius – en de O.S Totness school. Deze computers zijn gedoneerd voor een vlotte administratie op de scholen. De presidentsvrouw legde verder in haar toespraak uit dat zij momenteel met een computerproject bezig is maar voorlopig alleen de VOS/VOJ-scholen in het land aandoet opdat die het nu harder nodig hebben. “Nadat dit project afgerond is komen de Gewoon lager Onderwijs (GLO) scholen aan de beurt”, geeft de first lady aan.
Zij doet een beroep op de schoolleiding om er zuinig mee om te gaan zodat zij er lang gebruik van kunnen maken. De dag werd feestelijk afgesloten met een handafdruk van verf op de schoolmuur.