Beschadigde hoofdbuis SWM oorzaak verlaagde waterdruk

927

De twaalf duim hoofdbuis van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) op de hoek van de Phloxstraat en de Standvastestraat aan het William Kraanplein, die fungeert als “ruw water verzamelleiding” is momenteel buitenbedrijf gezet. Herstelwerkzaamheden om weer schoon drinkwater te garanderen zijn in volle gang.

Volgens de afdeling Public Relations (PR) van SWM is de beschadiging bij het Pom Station te Poelepantje veroorzaakt door een aannemer die geen contact heeft gemaakt met het nutsbedrijf alvorens te beginnen aan de werkzaamheden. Door dit ongerief is er op dit moment sprake van een lage druk tot geen water uit de kraan binnen Paramaribo. Aannemer Tjonga Langa was bezig werkzaamheden te verrichten met betrekking tot het vernieuwen van het rioleringsstelsel. Het is regel dat elke aannemer die graafwerkzaamheden wil verrichten eerst contact op neemt met de SWM.

De uitvoering van de werkzaamheden betreft een opdracht van de overheid, maar de aannemer zal voor de kosten van de beschadiging, desinfectie procedure, chloor toevoer en de maatregelen die getroffen zijn om schoon drinkwater te garanderen, moeten opdraaien.

Schoon drinkwater in de getroffen gebieden blijft gegarandeerd. De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang, maar er kan nog niet exact worden aangeven hoe lang het duurt. De SWM is met man en macht bezig om de schade zo spoedig mogelijk te verhelpen om schoon drinkwater te garanderen.