Werkzaamheden brug over het Saramaccakanaal vorderen

1704

De werkzaamheden bij de brug over het Saramacca kanaal vorderen. De stalen buispalen zijn geheid, zo ook de betonnen palen die dienen om het landhoofd, de pier en het totaalgewicht van de brug te kunnen dragen. ACE-consultancy die door de overheid is aangetrokken als toezichthouder, is ter plekke en zorgen ervoor dat de kwaliteit zoals die is opgenomen in het contract met de aannemer gewaarborgd wordt. De brug zal aan de noordzijde uitkomen op de slangenhoutstraat en aan de zuidzijde aan de sir Winston churchillweg aansluiten. Het primaire doel van deze brug is het dienen als hulpbrug tijdens werkzaamheden aan de brug over de van ’t hogerhuysstraat.

De in aanbouw zijnde brug heeft een totale lengte van 255meter inclusief de opritten en bestaat uit twee (2) rijstroken, een fietspad en een voetganger strook aan weerzijde. “De stalen buispalen dienen als remmingswerk, wat ervoor zorg dat schepen en alle overig verkeer dat hier via water gaat niet tegen de brug aankomt”, vertelt Jordan Fryde, Project Ingenieur. De bouw van de brug is onderdeel van het Dalian 4 project. “Niet alleen de brug wordt gebouwd, maar ook de aansluitwegen worden aangelegd”, geeft de project Ingenieur aan. De oplevering is gepland voor december 2018.