Sport- en Jeugdzaken biedt ondersteuning aan talentontwikkeling

688

Om het bewustzijn en de motivatie onder jeugdigen te stimuleren over het hergebruik van restmateriaal, heeft stichting Smart in samenwerking met het directoraat Cultuur een expositie georganiseerd. ‘De creatieve handen van Magretha’ is de titel van de expo, waar minister Lalinie Gopal samen met de onder voorzitter van de Nationale Assemblee, Melvin Bouva de opening heeft verricht.

In het kader van de vrijetijdsbesteding van jeugdigen, maar ook de andere programma’s voor buurtontwikkeling welke het ministerie aanbiedt, is het voor minister Gopal van belang geweest de expo te bezoeken. “Bij jongeren starten om hun creativiteit op te boosten kan maken dat wij in de toekomst zelfs een voorbeeld voor de wereld kunnen worden, om dit kunstwerk eventueel te gaan exporteren’, zegt minister Lalinie Gopal. Met stoffen, kranten, pitten, flessen, kralen en gevlochten tijdschriften is er onder andere gewerkt om de mooie kunstwerken te maken. Volgens de kunstenares Magretha Moesnadi gooit men nog te veel weg, moeder aarde moet opgeruimd worden. Van schilderijen, tassen, lampen tot schermen heeft de kunstenares vervaardigd, die van zeven (6) tot en met twaalf (12) mei tentoon wordt gesteld. Het gaat volgens onder directeur Cultuur Hariette Bholasingh- Helstone vooral om de boodschap die de kunstenaars doorspelen met de kunstwerken die zij vervaardigen. De bewindsvrouw beveelt de expo vooral aan de jongeren aan, omdat zij de mening is toegedaan dat we op ons milieu moeten letten. ‘Jong geleerd is oud gedaan, alles dat wij hebben gebruikt, kan hergebruikt worden om zodoende onze omgeving schoon te houden’ vult onderdirecteur Bholasingh aan.

Naast de expo in congreshal is er op het terrein van het directoraat Cultuur ook een expositie ‘van stam tot bast’. Bij deze gaat het om verschillende werken van de Coroniaanse Carlos Wielzen, waar alles van de cocos, wat restmateriaal betreft, hergebruikt wordt. De indrukwekkende twee metershoge stier, drie meter lange kaaiman en de 1meter hoge arend zijn de werken die het meest opvallen. Op 7 mei is de expositie gestart en deze zal een week toegankelijk zijn voor het publiek.