Oriëntatiebezoek van minister Soerdjan aan JICA en Commewijne

809

Minister Lekhram Soerdjan heeft het afgelopen week een oriëntatiebezoek gebracht aan de aanmeerplaats Small Scale Fishery Centre Betehesda (meer bekend als JICA) en gelijk daarna diverse plaatsen in het district Commewijne, en wel de kwekerij Tamansari, LVV-Ressortkantoor Tamanredjo, kwekerij Montressort en Visserij Centrum Commewijne (VCC). Dit oriëntatiebezoek was tevens een kennismakingsbezoek. Rudie Martodimedjo, Coördinator Regio Oost heeft de minister over de bovengenoemde plaatsen ingelicht.

Martodimedjo is ook coördinator van de aanmeerplaatsen JICA, VCC en Boskamp. Op kwekerij Tamansari werd een korte demonstratie gegeven over plantvermeerderingstechnieken door de voorlichters aldaar. Na de rondleiding op de opgenoemde plaatsen, heeft de bewindsman enkele kanalen, die onder het ministerie van LVV valt mbt waterafvoer van landbouwgebieden, en kostgronden van groenteboeren bezocht. Eveneens is minister Soerdjan langs geweest bij het District Commissariaat Commewijne ter kennismaking en om te praten over de agrarische ontwikkelingen in dat district.