Onthulling Lalla Rookh Monument te Groningen in het district Saramacca

878

Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI), zal in samenwerking met het Commissariaat van Saramacca een gerenoveerde Lalla Rookh monument onthullen en wel op het voorterrein van het Commissariaat te Groningen. Dit heugelijke feit zal plaatsvinden op 05 juni 2018. Het 45 jaar oude monument wordt gerenoveerd, waarbij de sokkel wordt verhoogd en er een grotere Lalla Rookh schip komt te staan. Verder zal het fontein, die een broedplaats is voor muskieten en verantwoordelijk voor de verspreiding van dengue en chikungunya, worden dichtgegooid en betegeld.

Tevens zullen er aan de rivierzijde betonnen zitbanken worden geplaatst, zodat bezoekers van het monument ook kunnen genieten van de prachtige uitzicht op de Saramacca rivier. De bouwcommissie onder leiding van Kisoor Ramdhan is reeds in januari 2018 met de werkzaamheden gestart en heeft materiële- en financiële ondersteuning van het bedrijfsleven van het district Saramacca ontvangen.

De SHI heeft vanwege haar staat van dienst gemeend om de renovatie van dit monument ter gelegenheid van 145 jaar Hindostaanse Immigratie mogelijk te maken. Door verantoordelijkheid aan de dag te leggen zijn er enkele veranderingen tot stand gebracht, vanwege het niet meer beantwoorden van deze tijd van fysieke onderdelen, zonder tekort te doen aan de gedaante, emotionele waarden en respect van culturele identificatie.

Bij de onthulling op 05 juni 2018 zal het dagprogramma opgeluisterd worden met zang, voordrachten van gedichten en oude hindoestaanse muziek, afgewisseld worden met toespraken. Ook zullen personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud en verdieping van de culturele identiteit van de hindostaanse gemeenschap door deze hoog te houden vereerd worden met een oorkonde.