Herdenking 145 jaar Hindoestaanse Immigratie te Groningen, Saramacca

653

Stichting Hindoestaanse Immigratie (SHI) en de Commissie Herdenking 145 jaar Hindoestaanse Immigratie Saramacca, organiseren samen gevarieerde culturele activiteiten op Groningen. De herdenking vindt op dinsdag 05 juni 2018 feestelijk plaats op het voorplein van het commissariaat, waarop ook een bijzondere verrassing door de burgervader in het programma is opgenomen.

Districtscommissaris (DC) Lakshminarain Doebay van Saramacca geeft tijdens een gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) een uiteenzetting over het compleet programma. De burgervader lichte verder een tipje van de sluier en gaf aan persoonlijk een initiatief te hebben genomen voor een grotere welkome verrassing voor zowel de plaatselijke bewoners alsook bezoekers van het district.

De activiteiten in verband met de Herdenking 145 jaar Hindoestaanse Immigratie starten al op maandag 04 juni 2018 met een show, bestaande uit Indiase artiesten onder leiding van Radhika Chhopra, welke wordt gehouden in de zaal van de Shiv Mandir aan de Commissaris Weythingweg. Het programma op Groningen ziet er vanwege het afwisselende karakter bijzonder levendig uit, met optredens van verschillende muziekformaties, voordrachten van gedichten, landbouw tentoonstellingen en nog veel meer aan culturele festiviteiten. Ook wordt op die dag het gerestaureerde monument in gebruik genomen dat 45 jaar geleden op 05 juni 1973 werd opgericht.

Eenieder is op deze dag uitgenodigd om deelgenoot te zijn van het mooi programma dat in elkaar is gezet, waar niet alleen hindoestanen, maar alle bevolkingsgroepen uit het gehele land vertegenwoordigd zullen zijn. Dinsdag 05 juni 2018 wordt ook een vrije dag, dus genoeg aanleiding om af te reizen naar Groningen, participeren en te genieten van de culturele activiteiten, aldus DC Lakshminarain Doebay van Saramacca.