Parlement gaat akkoord met wet Arbeid en Jeugdige Personen

580

De Nationale Assemblée (DNA) heeft goedkeuring gegeven aan de ontwerpwet houdende regels inzake het tegengaan van kinderarbeid en het verrichten van arbeid door jeugdige personen (Wet Arbeid Kinderen en Jeugdige Personen). Het wetsproduct is aangenomen met algemene 34 stemmen op donderdag 28 juni 2018.

In deze wet zijn er regels opgenomen om kinderarbeid en het verrichten van arbeid door kinderen en jeugdige personen tegen te gaan. Met deze goedkeuring is de Surinaamse arbeidswetgeving geharmoniseerd met ILO-standaarden. ILO staat voor Internationale Arbeidsorganisatie.

Parlementsvoorzitter drs. Jennifer Geerlings – Simons heeft de volksvertegewoordiging en de bevolking gefeliciteerd met de kamerbrede aanname van deze wet.

De Commissie van Rapporteurs bestaat uit de leden: mr.Patrick Kensenhuis (voorzitter), Mahinderkoemar Jogi, Ronald Hooghart, drs.Patricia Etnel MPA, Ruchsana Ilahibaks, Carl Breeveld BTh en Silvana Afonsoewa. Dit vermeld DNA op haar website.