25-jarige bromfiets bestuurster overreden door auto

1512

De 25-jarige bromfiets bestuurster Magwina Abiaka gehuwd Pika is in de avond van woensdag 15 augustus, na een val op de Hadji Soemitaweg, overreden door een personenauto.

Onderzoek wees uit dat mevrouw Pika over de Hadji Soemitaweg reed; komende vanuit de richting van Meerzorg en gaande in de richting van Tamansari.

Ter hoogte van plantage Bitterzorg botste zij op tegen een stilstaand voertuig dat links van de weg stond geparkeerd. Zij kwam op het wegdek te vallen en is op een bepaald moment overreden door een personenautobestuurder, die eveneens vanuit de richting van Meerzorg kwam aangereden.

Volgens verklaring van de autobestuurder heeft hij, vanwege de slecht verlichte weg, mevrouw Pika niet gezien met het gevolg dat zijn voertuig over haar reed. Een ingeschakelde arts stelde de dood van mevrouw Pika officieel vast. Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd.

Het ontzielde lichaam van mevrouw Pika is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van mevrouw Magwina Pika staat de verkeersbarometer landelijk op 43.