Governor Van Trikt neemt roer over bij CBvS

225

De nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert-Gray van Trikt, heeft het roer bij de moederbank overgenomen. Dit gebeurde op 5 maart 2019 waarbij de bankautoriteit welkom werd geheten door het personeel van de bank.

Bij zijn aankomst heeft de nieuwbakken governor de wacht eveneens geïnspecteerd.  In het kort woord dat hij richtte tot personeelsleden en media, zei de governor dat hij en zijn team gereed zijn om de bank verder te leiden. Hij beloofde na twee weken uit te zullen komen over de status en de koers die de bank onder zijn leiding zal volgen in de toekomst. De governor zal naar eigen zeggen samen met zijn team de ruimte nodig hebben om alles goed door te nemen. Voor de kersverse governor zijn dialoog en transparantie van belang.

De monetaire autoriteit neemt met zijn intrede bij de bank over van governor Glenn Gersie die per 12 februari dit jaar is teruggetreden uit de eerdergenoemde functie.