First Lady doneert in verband met Internationale Dag van de Vrouw

217

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft in het kader van de Internationale Dag van de Vrouw, voedselpakketten gedoneerd aan enkele behoeftige en alleenstaande vrouwen. Een aantal van 65 pakketten werd verstrekt aan een vertegenwoordiger van het bestuursressort Coeroenie, ten behoeve van het dorp Sipaliwini Savannah. Behalve een geste aan vrouwen heeft de First Lady ook aan enkele organisaties en personen een schenking gegeven.

De presidentsvrouwe riep in haar korte toespraak de vrouwen op de moed niet op te geven aangezien zij de ‘’kraka tiki’’ zijn van de samenleving. Vrouwen zijn sterk en zijn in staat veel te realiseren, aldus de First Lady. De moeder van de eerste drieling van 2019, Michella Kayame van het dorp Grankreek mocht naast een voedsel- ook een verzorgingspakket in ontvangst nemen. Ze zei enorm blij te zijn met de geste van de presidentsvrouwe. De Stichting Wan Okasi mocht een desktop, laptop en kantoorbakken in ontvangst nemen terwijl Haidy Djojotaroeno een rolstoel kreeg.

Sheila Sardjoe, hoofd van het Burger Informatie Centrum van het ressort Coeroenie zei aan het Nationaal Informatie Instituut, dat de Trio’s vaak problemen hebben met de cassaveteelt. Cassave is hun hoofdvoedsel. Voor het telen van rijst ontbreekt de kennis. In de droger tijd vreten de draagmieren de aanplant op en in de regentijd lopen de gronden onder water. Op basis daarvan is er vaker hulp ingeroepen om te voorzien in de voedselschaarste. Door tussenkomst van dc Theresia Cirino heeft Frist Lady Bouterse-Waldring gemeend een aantal pakketten naar dat gebied te versturen. Sardjoe zegt dat de vrouwen uit het gebied enthousiast hebben gereageerd op de geste vanuit Paramaribo. Aan de vrouwen geeft ze mee door te zetten en hoe moeilijk het ook mag lijken, ze moeten beseffen dat God ze bijstaat.

Wilma Sabajo die enkele personen heeft begeleid voor het in ontvangst nemen van een pakket is de First Lady erg dankbaar voor de geste, omdat hiermee enkele vrouwen die het hard nodig hebben zijn geholpen. De Surinaamse vrouw is volgens haar flink en werkt hard en zij riep ze op harder hun best te doen in het dagelijks leven.