Start woningbouwproject in Coronie

523

Op woensdag 10 april 2019 heeft de launch plaats gevonden voor de start van het woningbouwproject aan de Jozef schoenmanstraat te Coronie. De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) zal dit project financieren.

In deze gaat het om woningen die gebouwd en gefinancierd zullen worden voor SRD 150.000 tegen een rentepercentage van 5%. Er is ook een regeling van SRD 50.000 tegen een rentepercentage van 1%. Degenen die in aanmerking kunnen komen voor deze regeling zijn mensen die hun woning niet verder kunnen afbouwen. Deze woningen worden door een aannemer met lokale krachten gebouwd.

Belangstellenden kunnen registreren bij het DNA-lid J. Wielzen en R.R voorzitter V. Molly voor een afspraak met de SPSB, die speciaal hiervoor op afgesproken dagen naar Coronie zal komen.

Ook heeft N.V Cosu Uma een Memorandum of understanding (MOU) ondertekend voor het opzetten van een bakkerij. De districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi is zeer verheugd en dankbaar met deze nieuwe ontwikkeling die binnenkort zal plaatsvinden. Hij feliciteert de Coroniaanse gemeenschap met deze bereikte mijlpaal.