Onthulling Baba en Mai monument Lalla-Rookh Boot en Lalla-Rookh plein Nw. Amsterdam

391

De Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) zal in samenwerking met het Commissariaat Commewijne, het Baba en Mai Monument/ Lalla Rookh boot en tevens Lalla Rookh plein onthullen. Dit heugelijk feit zal op 2 juni plaatsvinden op het voorterrein van het Commissariaat te Nieuw-Amsterdam.

Wij zijn onder andere door donaties uit de gemeenschap er weer in geslaagd om te realiseren dat het Baba en Mai monument, na Paramaribo, Calcutta(India) en Nieuw Nickerie, ook op Nieuw-Amsterdam kan worden onthuld.

De bouwcommissie onder leiding van de heer Rahmad Hassanmohamed is reeds in januari 2019 met de werkzaamheden gestart. Een prachtige Lalla-Rookh boot is vervaardigd door de heer Kisoor Ramdhan die ook op deze dag zal worden onthuld. Beeldhouwer Adjai Permaul heeft binnen de afgesproken tijd het Baba en Mai monument vervaardigt.

Bij de onthulling op 2 juni 2019, omstreeks 11 uur, op het terrein van het Commissariaat Commewijne, zal het dagprogramma opgeluisterd worden met zang, voordrachten van gedichten en oude Hindoestaanse muziek, afgewisseld met toespraken. Personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud en verdieping van de culturele identiteit van de Hindoestaanse gemeenschap en deze hoog hebben gehouden in het district Commewijne, zullen door de SHI en het Commissariaat Commewijne vereerd worden met een oorkonde.

Voor nadere informatie kan contact worden opnemen met de ondervoorzitter van SHI, Ramon Jawalapersad, te bereiken op 8819159/ 533206.