Formula, Toppers, Pintoboys en Ekta zegevieren

223

Formula en Toppers blijven samen met Palmboys en Sudhar aan kop na vijf wedstrijden in de troefcall competitie waar het bijzonder spannend is. Formula won bij de aanvang van de competitie vrij makkelijk van Openbaar groen met 91 – 49.

Reeds in de eerste ronde nam Formula een 12 punt voorsprong dat werd vergroot naar 31 in de derde ronde. Hoogste score Formula: Harry Bhoelan – Amrish Balkaran 27 punt. Hoogste score Openbaar Groen: August Gemin – Lucien Samuel 14 punt. Toppers had het moeilijk tegen Kolibrie, maar won uiteindelijk met 75 – 68. Toppers startte goed en nam een zes punt voorsprong dat gereduceerd werd naar drie punt in de derde ronde. De laatste ronde won Toppers met 4 punt verschil en zo ook de wedstrijd. Hoogste score Toppers: Mano Vasilda – Allan Forster en Marlon Reding – Hendrik Soerokromo elk 21 punt. Hoogste score Kolibrie: Jules Keerveld – Armand Dewkindan 20 punt.

Pintoboys won van Shaktie in een gelijkopgaande wedstrijd met 78 – 65. Pintoboys nam in de eerste ronde een 14 punt voorsprong dat werd verdedigd tot het einde. Hoogste score Pintoboys: Ronny Nanan – Jerome de la Fuente 23 punt. Hoogste score Shaktie: Himmenkumar Makhanlal – Mahesh Khaimraj 20 punt. Ekta walste over ‘t Hofje en won met 90 – 65. Ekta nam een 14 punt voorsprong dat later naar 25 werd vergroot. hoogste score Ekta: Dewnarain Birtantie – Roy Mangal 19 punt. Hoogste score ‘t Hofje: Orassio Wartes – Rifka Schattevo 19 punt.

De competie wordt op dinsdag 27 augustus voortgezet met de wedstrijden: Pintoboys – Sudhar, SMC – Palmboys, BSamboys – Kampoe, Olaria – Formula.

De stand na vijf speelrondes: 1. Formula 12 pnt, 2. Palmboys 12 pnt, 3. Sudhar 12 pnt, 4. Toppers 12 pnt, 5. BSamboys 9 pnt, 6. Kampoe 9 pnt, 7. Trekkers 9 pnt, 8. Olaria 9 pnt, 9. Ekta 6 pnt, 10. Kolibrie 6 pnt, 11. Pintoboys 6 pnt, 12. Openbaar Groen 6 pnt, 13. Victorie 3 pnt, 14. SMC 3 pnt, 15. Shaktie 3 pnt, 16. ‘t Hofje 3 pnt.

Surinaamse Troefcall Bond