Werkzaamheden ‘Nieuwe Highway’ verlopen in raptempo

541

Gelet op de werkzaamheden van de nieuwe Higway zijn er behoorlijke vorderingen geboekt de afgelopen periode. Dit zegt de minister van Openbare Werken Transport & Communicatie, Vijay Chotkan. De minister bracht als onderdeel van zijn veldbezoek ook een bezoek aan de nieuwe Highway. “Vanaf mijn eerste bezoek tot heden ben ik er trots op dat de werkzaamheden zijn gaan vlotten. We kijken met zijn allen uit naar de oplevering van deze Highway met de bijbehorende brug over de Para rivier aldaar.

De komst van deze brug is heel belangrijk volgens de bewindsman.  Hierdoor zullen de mensen die van- en naar de internationale luchthaven van Suriname moeten, de keus hebben om te bepalen over welke weg ze willen rijden.  Waard te vermelden is dat volgens de bewindsman de infrastructuur de basis voor ontwikkeling is, op verschillende gebieden.

Gelet op het gedeelte van de Nieuwe Highway oftewel de “Super Higway” is men reeds begonnen met het asfalteren. Vanaf zanderij tot en met de brug is reeds verhard. Aan de andere kant, dus vanaf de brug tot en met de Afobakaweg is voor ongeveer 5 km reeds geasfalteerd. Gelet op de weg zal die een 4 baansweg zijn die niet voor langzaamverkeer bestemd zal zijn.