COMCEC delegatie brengt werkbezoek aan ministerie HI&T

246

Een delegatie van de “The Standing Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of the Islamic Cooperation” (COMCEC) heeft op donderdag 5 September 2019 een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Tijdens dit bezoek werd de directeur generaal, Mehmet Metin Eker, verwelkomt door o.a. dhr. Revano Wongsoredjo, Waaremend Onderdirecteur Administratieve Diensten, dhr Donaghy Malone,Waarnemend Onderdirecteur Ondernemerschap en mevrouw Faridy Lila, Waarnemend Onderdirecteur Toerisme.

Door middel van powerpoints presentaties en video materiaal kreeg de COMCEC directeur generaal een uiteenzetting van diverse lopende projecten binnen het Ministerie waaronder: Suriname als toerisme land, De Suriname Think Tourism campagne, de train de trainers projecten, de ondernemerschapstrainingen en de Suriname electronic single window systeem SESWwelke het Ministerie in samenwerking met het Singaporese bedrijf Crimsonlogic heeft bewerkstelligd.

Het systeem zorgt er namelijk voor dat bedrijven hun documenten voor de import, export en doorvoer digitaal versturen. Dhr. Mehmet Metin Eker zei enorm ingenomen te zijn met de projecten en kijkt uit naar een verdere samenwerking met het HIT.
Als blijkt van waardering kreeg waarnemend OD Lila uit handen van directeur generaal, Mehmet Metin Eker een award.