Certificaatuitreiking aan landbouwers in Para

247

De certificaatuitreiking van de 5e Goede Agrarische Praktijken (GAP)-training in het district Para heeft op 11 september plaats gevonden. Namens Minister Rabin Parmessar heeft de onderdirecteur van Landbouw, Ashween Ramdin, de certificaten uitgereikt aan de groente-, fruit- en aardvruchtenlandbouwers.


Deze 5e GAP-training is een reeks van trainingen die plaats vinden in de verschillende districten van Suriname. 20 deelnemers hebben aan deze training deelgenomen. In totaal zijn nu ruim 120 verbouwers getraind in GAP.


Het ministerie is thans bezig om de kennis in het veilig telen van alle landbouw gewassen op te voeren en deze via haar voorlichters over te dragen aan de agrariërs om zo veilig voedsel te produceren voor eenieder. Een andere belangrijk aspect bij deze training is dat de boeren wordt geleerd hoe verantwoord om te gaan met pesticide en de veiligheidsregels bij het gebruikt daarvan.


De volgende GAP-training is gepland voor het district Saramacca.