Chinese ondernemer aangehouden

1076

De 41-jarige ondernemer Quingkun, Z. is op dinsdagmorgen 12 november door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres te Paramaribo Noord aangehouden. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Geryersvlijt.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat een ex-zakenpartner van de ondernemer zaagsel voor hem leverde. Op een gegeven moment was de schuld van de ondernemer hoog opgelopen, waardoor de ex-zakenpartner besloot om geen levering meer te doen.


De schuldeiser begaf zich op een bepaald moment naar de woning van de ondernemer om te onderhandelen hoe hij zijn schuld zou voldoen. Dit viel echter niet in goede aarde bij de ondernemer, die de schuldeiser bij zijn hals greep en vervolgens een vuistvuurwapen tegen zijn lichaam drukte.
Ondanks deze bedreiging bleef de benadeelde door communiceren, waardoor de ondernemer vermoedelijk uit boosheid het wapen tegen zijn hoofd plaatste en hem met de dood bedreigde. Omstanders die ter plaatse waren, zagen de handelingen van de ondernemer en bevestigden dit ook aan de politie.


De verdachte werd aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld.