Man en vrouw opgesloten voor verduistering en heling

222
Notes from a seized haul of $7.16 million in counterfeit hundred-dollar bills are pictured in Battambang September 30, 2014. Cambodian police seized the fake notes on September 19 near the border with Thailand, the largest seizure of fake U.S. notes in Southeast Asia for about a decade and the biggest ever in Cambodia. Picture taken September 30, 2014. To match CAMBODIA-CRIME/COUNTERFEIT REUTERS/Andrew RC Marshall (CAMBODIA - Tags: CRIME LAW BUSINESS)

De 38-jarige Saskia S. en haar man Mirano G. (28) zijn op respectievelijk 15- en 24 februari van dit jaar door de afdeling Fraude aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Saskia, die bij een goud opkoopbedrijf in Paramaribo werkzaam was, wordt ervan verdacht een groot geldbedrag in Amerikaanse dollars van die onderneming te hebben verduisterd. Haar man Mirano is in overtreding van de wet Strafbaarstelling Money Laundering en heling ten laste gelegd.

In belang van het onderzoek zijn er een aantal luxe motorrijtuigen uit handen van dit duo in beslag genomen.